5 Kasım 2009 Perşembe

İSMEK'ten Ücretsiz Emoculuk Kursu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları İSMEK'ten emoculuk açılımı geldi. Son günlerde yaşanan kontrolsüz emoculaşmaya karşı bir çeşit önlem de olacak kurs sayesinde bilinçli emocuların yetiştirilmesi hedefleniyor.
İlk yıllarında dikiş, nakış, bilgisayar, kumaş boyama gibi daha bilindik branşlarda hizmet veren İSMEK, son yıllarda vermiş olduğu faydalı eğitim branşları ile farklı alanlarda bilgi edinmek isteyenlere kimselere de destek sağlıyor. Yakın zamanda Metalcilere yaptığı jest ile büyük takdir toplayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın özel isteğiyle planlanan kurs sayesinde 1 yıl içinde her mahalleye en az 5 emocu yetiştirilmesi hedefleniyor.
Nedir Bu Emoculuk?
Bir isyan modası olan Emoculuk; kısaca mutsuzluk, yalnızlık ve melankoli durumu olarak tanımlanıyor. Kişinin içinde hissettiği acıyı cesurca dışa vurmasından yola çıkan akımın dünya üzerindeki en önemli 5 temsilcisi "cute is what we aim for", "avengeld sevenfold", "the early november", "stefan appiah" ve "daniel amokachi".
Amaç Disco Değil Retro Olmak
Kasım ayında başlayacak kurslarda gençlere ilk planda güvenli 2. el kıyafet alışverişi, eskimiş yırtık converseler gibi konularda bilgi verilmesi amaçlanıyor. Kız kursiyerlere kendi saçlarını kesebilme, pembeye boyayabilme ve yataktan yeni çıktım modunda modelleyebilmenin incelikleri başlıkları altında özel bir program uygulanacak. Genellikle pop kültürüne bir başkaldırı biçiminde geçmesi planlanan kursta ayrıca tüm kursiyerler için yatay saç tarama teknikleri, ayna karşısında şaşırabilme becerileri, insanın iç dünyasında yaşattığı hüznün başarıyla yüze vurabilmesi anlamına gelen 'gotik makyaj'ın incelikleri gibi konularda da bilgilendirme yapılacak.
Dersler Ünlülerden
Yetkililerin, kursta ders vermesi için emocu olduğu bilinen bir çok ünlü isim arasında yaptığı zorlu seçimin ardından ilk olarak Avril Lavigne adlı rock şarkıcısına teklifte bulunuldu. Ancak Lavigne'in yoğun programı sonucu gözlerini yurtiçine çeviren heyet en sonunda ülkemizi yurtdışındaki emoculuk festivallerinde başarıyla temsil eden Orkut Murat Yılmaz'da karar kıldı. Yılmaz, ağırlıklı olarak ayna karşısında fotoğraf çekebilme, ağırlıksız olarak ise diğer konularda dönüşümlü şekilde tecrübelerini paylaşacak. Ünlünün, tenefüs saatlerinde Drupal ve Özgür Yazılım hakkında bilgi aktarması da bekleniyor.
Topbaş Umutlu
Emoculuğun gelişen Türkiye'nin gelişen kenti İstanbul için olmazsa olmaz bir tavır olduğunu belirten İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, vakfın düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada bu tür konularda kent gençliğinin yabancı televizyonlardan gördüğü yalan yanlış görüntülere aldanmak yerine, kendi değerlerimize has bir şekilde yetişmesi gerektiğine vurgu yaptı. Emoculuğun böylesine popüler olmadan yıllar öncesinde Anadolu'nun çeşitli kentlerinde layıkıyla yaşandığını ve günümüzde de emoculuğu benimseyerek yaşayan bir çok köyün bulunduğuna dikkat çeken Topbaş, kurs sayesinde akımın daha da yaygınlaşacağına olan inancının son derece kuvvetli olduğunu belirtti ve toplantının sonunda gençlere "Al!" diyerek tahtadan yaptığı düdüklerden uzattı.
Başvurular Başladı
Kursa 23 Ekim 2009 mesai bitimine kadar tüm İSMEK bürolarından veya internet üzerinden ücretsiz kayıt yaptırılabiliyor. Adaylarda herkesten nefret etmek ve iri gözlü olmak dışında herhangi bir özellik aranmıyor.

Hiç yorum yok:

 
Lida